sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Autohommia ja arkea :)

Autohommat jatkuu; tiistaina soittivat että auton vika onkin bensamittarissa, eikä pumpussa; tankki olikin vain tyhjä eikä mittari näyttänyt oikeaa lukua. Olin vähän epäuskoinen, olihan autoa nyt tankkailtu ihan urakalla, käykö joku muka kääntämässä bensaa tankistamme öisin?

Sää oli kuitenkin mitä mainioin; 25 astetta ja aurinkoa, joten lähdimme hyvillä mielin kävelemään mekaanikolle, jonka paja "Francks ans bobs" oli ihan sunfreshin vieressä. Päästyämme sisään tuli Franck heti pahoittelemaan että he olivatkin olleet väärässä; bensan lisäys ei toiminut ja pumppu yskii yhä. Vähän rupesi ihmetyttämään mekaanikkojen taso, mutta ainakin vaikuttivat ihan ammattimiehiltä. Kuulemma lähtee käyntiin muutta ei pumppaa; uuden vaihdolle hintaa 700 dollaria + 70 dollaria hinauksesta ja 90 dollaria tutkimuksesta. Siinäpä sitä taas sitten mietittiin että ruuvataanko kilvet irti ja juostaan vai kaivetaanko kuvetta. Kyselin vähän hinnan perusteita ja näytin netistä löytämiäni hintoja joten suostuivat lopulta tekemään korjaukset 650 dollarilla + hinauskustannuksilla. Edelleen sika hinta, mutta minkäs teet; vähissä on vaihtoehdot.
Ulkomailla asumisesta tekee vaikeaa juuri se ettei ole vaihtoehtoja; tiedetään että asunnot ovat ylikalliita, mutta ei ole vaihtoehtoa. Tiedetään että Suomessa auton voisi korjauttaa kaverin pajalla, mutta täällä se ei ole vaihtoehto...niinpä nieltiin pienen neuvottelun jälkeen tuskamme ja sitouduttiin pistämään lisää rahaa koslaan. Lupasivat auton takaisin seuraavana aamuna...

Sää oli mitä mainioin joten lähdettiin plazalle istumaan ja nauttimaan t-paita kelistä. Ruuan ja parin budlight limen (jonka heti nimesin tämän vuoden kesäjuomaksi) jälkeen aurinko vei voiton ärsytyksestä ja istuttiin nauttimassa happy hour:eista auringon laskuun asti. Preachkin ilmestyi paikale ja päätimme vielä nauttia ensimmäisestä kesäpäivästä menemällä taloyhtiön grillipaikalle. Outoa istua pimeässä lehdettömien puiden ympäröimänä ja silti nauttia kesän lämmöstä t-paidassa. Lopulta yötyöstä johtuva väsymys vei voiton ja menin nukkumaan, kerrankin ilman herätyskelloa.

Aamulla mentiin hakemaan auto pois mekaanikolta. Loppusummaksi määräytyi jostain syystä "vain" 580 dollaria ja lähdettiin ikkunat auki ajelemaan. Autoa osaa arvostaa sen jälkeen kun se on rikki! Päätettiin vetää säästyneillä rahoillamme tankki täyteen ja ajettiin quick tripin pihaan tankkaamaan. Lyötiinkin tankki piripintaan ja olin juuri pistämässä bensasuutinta pois kun hanna rupesi huutamaan "VARO VARO". Auton pohjasta suihkusi bensaa; näky jota et välttämättä halua nähdä bensa-aseman pihassa! Ajatukset olivat lähinnä että "äkkiä pois läheltä", pelkäsin tankin pistävän pihalle koko 70l mikä äsken oli tankattu. Juoksin sisälle selittämään asian myyjälle joka tuli mukanani ulos hiekkaämpärin kanssa. Onnekseni totesin ettei tankista enää valunut enempää, ulos oli tullut ehkä 4-5litraa, melkoisesti silti...myyjä hiekotti lammikon ja me suuntasimme vihaisina takaisin pajalle. Bob pahoitteli tapahtunutta ja lupasi korjata vian iltapäivän aikana. Hän soittikin pari tuntia myöhemmin, mutta selosti ettei täyttä bensatankkia voi ottaa irti korjausta varten, vaan meidän täytyy ajaa tankkia tyhjäksi. Niinpä haimme auton pois ja olemme toistaiseksi ajelleet sillä vaikka bensansyötössä on selvästi vikaa ja auto uhkaa hyytyä. Soitimme viikolla pajalle moottorin varoitusvaloista, mutta he käskivät jatkaa ajamista. Toiv. Moottori kestää ja saadaan auto lopultakin kuntoon...mutta eiköhän tästä jo ole jauhettu tarpeeksi, saa nähdä mitä käy.

Viikko on mennyt kaikin puolin nopeasti ja mukavissa säissä, tullut käytyä pari kertaa salilla ja lenkillä, mutta muuten ollutkin hiljaista. Muut menivät taas eilen power n lightiin, mutta minä jatkan aamuvuorojen takia raittiuslinjalla. Töitä on nyt taas 8 päivää putkeen, joten mitään riehakasta pääsiäisen viettoa ei ole ainakaan tiedossa. En haluaisi pistää blogiin pelkkiä negatiivisia asioita, onhan elämä täällä ihan mukiin menevää ja vähintäänkin kokemisen arvoista, mutta jatkanpa nyt vielä tällä ihmettely linjalla;

Managerimme Adrianne erotettiin; tuli normaalisti töihin, beth kutsui hänet toimistoonsa ja hetken päästä hän olikin jo siivoamassa pöytäänsä. Karu kiitos vuosien työstä: ei varoituksia, ei irtisanomisaikaa: pelkkä ulosajo. Syytkin jäivät epäselviksi, hyvä työntekijähän hän on ollut, mutta ilm soittanut suutaan pomostamme väärissä paikoissa. Toivottavasti Bethin suomenkielen ymmärrys ei ole huipputasoa ;)
Eipä siinä, itse en osaa olla vihainen tai katkera kun en vielä niin hyvin ollut oppinut tuntemaan. Nyt vain toivon että paikalle nostettaisiin Kevin tai Maurizio niin että saataisiin joku hyvä tyyppi tasapainottamaan Bethin toimistoa.

Elämää, ei sen enempää, reilu viikko Santun lähtöön ja 3 viikkoa Ainon saapumiseen, päiviä laskiessa tämä aika tällä hetkellä etenee! Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti