torstai 8. huhtikuuta 2010

Kopkopkop

Nyt pitää koputtaa puuta tai kepillä jäätä tai jotain, juuri kun pääsin manailemasta näitä "vastoinkäymisiä" niin seuraavaa pukkaa. Santtu soitti töihin (kännykkäni ei tosiaan enää toimi) että oveemme on ilmestynyt lappu jossa vaaditaan reilun 800 dollarin maksua vuokrasopimukseen vedoten tai muuten ryhtyvät oikeustoimiin. Kiva tapa ilmoitella asioista, ei mitään erittelyä tai ilmoitusta mitä maksu mahd. koskee ja vuokranantajan toimisto kiinni. Kävin tutkimassa tiliä ja sen verran selvisi että summa jonka kirjoitin checkille, 729dollaria oli peritty tililtäni ja palautettu seuraavana päivänä(?!) heti perään on mennyt pankin sakkomaksu -36 dollaria siitä että tilillä ei muka ole tarpeeksi rahaa? Ei voi tajuta, ja muutenkin ihmetyttää nuo pankin sakot. Siis nythän sille ei ole mitään selitystä, mutta muutenkin tuntuu typerältä antaa depit kortti jonka VOI vetää miinukselle, mutta jota ei saa vetää miinukselle. Esim suomessa kortit joissa ei ole luottoa eivät myöskään sitä anna, mutta jos täällä vetää tilin kortilla vaikka dollarin miinukselle menee -36 dollaria sakkoa, joka puolestaan kasautuu päivittäin. Eli jos tiliään ei tarkkaile ja sieltä menee vaikka automaattinen vakuutusmaksu joka lyö tilin dollarin miinukselle saattaa viikon päästä olla tili useamman satasen miinuksella. Homaa estämään voi täällä ostaa myös vakuutuksia ja radiossa mainostetaan palveluita "pankkikorttivelkaantuneille". Mitä vittua oikeesti? Koko hommahan on pankin rahastusta, homma vaikuttaa lähinnä pikavipiltä jonka voi ottaa vahingossa tai jopa tietämättään. Ja nythän ei edes ollut kyse siitä, vaan jostain muusta. Vuokramme tälle kuulle oli itseasiassa vain 620 dollaria, itse menin selvittelemään muuton vaikutusta ja sain tuon uuden summan 729dollaria jonka maksoin checkillä. Kerroin Carlokselle tapahtuneesta ja hän kertoi nykyään maksavansa money ordereilla koska checkit ovat niin epäluotettavia. Eli vuokra ilm pitäisi täällä maksaa nostamalla käteistä pankista, kävelemällä massien kanssa huolttikselle ja money ordereiden kanssa vuokranantajalle. Kiviä ja keppejä. Puhumattakaan siitä että nettipankin salasanana kysytään syntymäpaikkaa tai äidin toista nimeä. Mutta mitäs sitä toisaalta varjelemaan, täällä kun nettipankkia voi käyttää lähinnä saldon tsekkaamiseen, esim tilisiirron tekeminen kotoa taitaa olla täällä tuttu käsite lähinnä scifi kirjallisuudesta. Kiviä ja keppejä vittu.

No, huomenna selvittelemään tapahtunutta, ja jos kyseinen 150 dollaria on eritelty joksikin sakoksi/myöhästymismaksuksi niin syötän tiliotteeni vuokranantajalle, jälkiruuaksi sitten vielä uhkailut oikeustoimista. Seuraavalla aterialla voidaan sitten kysyä miksi homeisen vessamme katto vuotaa vielä kuukausi ensimmäisen korjauspyynnön jälkeen...

1 kommentti:

  1. Sen verran pakko sanoa, että kyllä suomessakin pankkikortilla voi vetää tilin miinukselle. Electronilla ei voi. Kokemusta on :)

    Zemppiä vaan sinne suuntaan!

    Tuut lepuskin kikolle treenaan vapari kun saavut suomeen. Itse aloitin sen vuoden alusta ja hyvältä maistuu - on taas kerran silmä mustana kun kaveri vetäs matossa vahingossa kyynärpäällä.. :)

    VastaaPoista