sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Shopping

23.1.2010
Midtown Manhattan

Ollaan tähän mennessä käyty aamupalalla aina eri paikassa. Tulee ainakin nähtyä erilaisia paikkoja, mutta joka aamu saa tuntea itsensä vähän hölmäksi kun koittaa päätellä miten kyseisessä paikassa tilataan. Välillä tilaat ja odotat ruuan kokilta ja menet sitten maksamaan sen, välillä tilaat, maksat, odotat. Joskus tilaat, odotat, syöt ja maksat. Joskus maksat kuitilla, joskus kerrot mitä tilasit. Joskus odotat pöydässä, joskus tiskillä. Tajusitte varmaan. Pieni asia mutta itseäni hieman ärsyttää suomalaisen; tilaa, maksa ja odota pöydässä tavan puute. Lisäksi tietysti tippikulttuuriin tottuminen kestää. Itseäni ärsyttää koko tippikulttuuri; tippi on ns. "pakko" jolla ei juuri ole yhteyttä palvelun laatuun. Monet paikat myös laittavat esille hinnan johon ei ole laskettu pakollista veroa ja tippiä eli hinta on aivan eri kuin taululla. Tuntuu myös tipata ns. "tekemättömästä työstä"; tarjoilija tulee ottamaan tilauksesi, syöt ja lähdet ja tästä oletetaan jätettävän 15% tippiä eli usein n. 5 dollaria. Tiedän että tippi on heidän palkkansa, mutta kyllä ainakin minä joudun sen 5 dollarin eteen tekemään enemmän kuin kävelemään 2 kertaa pöydän viereen ja viemään astiat pois asiakkaan lähdettyä. (?) Tietysti jos tarjoilija on avulias ja ystävällinen jne. niin toki tippiä jättää ihan mielellään. Usein vain tuntuu että täällä tippi on niin itsestäänselvyys ettei sitä edes tarvi tienata.

Päivä säältään paras tähänastisista joten päätettiin kävellä midtownille Central Parkin läpi. Paljon muitakin oli saanut saman idean ja puisto oli täynnä lenkkeilijöitä, iltapäivän viettäjiä ja turisteja. Käveltiin rauhassa parin kilometrin matka, otettiin matkalla kuvia ja syötiin hodarit.



Midtownissa lähdettiin kävelemään alaspäin Madisonia ja puikkelehdittiin 4th ja 5th Avenuen välissä, mikä ilm. on parasta shoppailu aluetta. Olen tunnetusti huono shoppailija, mutta vietettiin koko iltapäivä puikkelehtien eri kaupoissa. Aluksi tuntui etten tarvi mitään, mutta lopulta päädyin kuitenkin ostamaan pari Gantin paitaa jotka olivat 50% alennuksessa. Hintaa Gantin pikeelle tuli täällä n.25e. Lopulta löysimme myös mukavan oloisen kenkäkaupan, jossa tarjous "Osta kaksi paria, halvempi 60% alennuksella.) Löysin nopeasti uudet puvun kengät n. 130$ ja olin päättänyt ostaa uudet kävelykengät toiseksi pariksi. Kokeilin iäisyyden eri Lacosteja, mutta mieleisiä ei tuntunut löytyvän tai sitten kaupassa ei ollut oikeaa kokoa. Viihdyimme kuitenkin kaupassa koska myyjä kysyessään mistä olemme totesi intialaisittain "AAAA-FIINLAAND-I HAVE BEEN THERE, VERY NICE!", ajattelimme tietysti että kaveri heittää samaa bullshittiä kuin kaikki muutkin täällä, mutta sitten hän rupesi kertomaan matkastaan ja kävi ilmi että hän oli ihan oikeasti ollut suomessa lomalla. Lopulta sovimme että ostan myös parin Lacosteja ja käyn hakemassa oikean koon ketjun toisesta liikkeestä SoHosta. Hintaa uusille Lacosteille ja puvunkengille tuli alennuksen jälkeen vajaa 70e/pari. Kauppa taisi kyllä olla lopulta hyvän myyjän ansiota, ilman hänen juttujaan emme olisi viihtyneet kaupassa kenkiä sovittamassa.

Kävimme hostellilla heittämässä ostokset huoneeseen ja kiirehdimme viimeiseen varaamaamme Stand Up show:hun. Tällä kertaa Broadway Stand Up clubilla, joka oli juuri sellainen hämyinen kellari kuin stand up clubin voi olettaa olevan.


Paikka oli myös tupaten täynnä

Viikonloppuisin clubilla on K-18 "Dirty Show", ja taisimme olla taas kerran porukan nuorimpia. Meistä on vissiin tullut melko kriittisiä stand up kriitikoita, sillä pari ensimmäistä esiintyjää olivat todella hitaita ja "dirty"kin oli tasoa "yllätin kerran vanhempani tekemässä sitä". Tuli jo mieleen että tämäkö on keski-ikäisten kuva "tosi tuhmasta". No, onneksi pari viimeistä Comedy Centralin esiintyjää pelastivat shown; jälleen kerran hyvän koomikon erottaa huonosta se että hän pystyy muokkaaamaan valmista showtaan yleisön ja sen reaktioiden mukaan. Rahan arvoinen show taas kerran! 3 illan käyttäminen stand uppiin oli hyvä valinta!

Tulimme 53st W ltä suoraan hostellille. Mietimme kyllä että pitäisikö lauantai ilta viettää clubittamalla, ja itseäni kiehtoi hieman hostellissa myytävä suht edullinen "Hummer Limousin Clubbing tour", mutta totesimme että juoda/juhlia varmaan ehtii sitten kansasissakin joten menimme hetken netissä vietettyämme nukkumaan...

Edit:
PS: Kävin verkkopankissa äsken ja näemmä ihan perus visa electronillakin maksaessa saa melko hyvän kurssin (oman laskuni mukaan tällä hetkellä 1.39 kun rahanvaihdossa se oli van n. 1.35) joten hintaa gantin paidoille tuli näemmä n. 22e/pikee ja kengille vähän vajaa 70e. Jee! Ehkä vielä tänään shoppailemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti